12 TOP TIPP A FOGYÁSHOZ

2018.02.21

1. Fogyassz fehérje dús összetevőkből készült reggelit, mert a fehérje beindítja az emésztésedet, és később éhezel meg.

2. Este vacsora után már ne nassolj semmit, csukd be a konyhaajtót, hogy a gyomrod rendben pihenhessen és emészthessen.

3. Keress elbújtatott cukrokat a joghurtokban, gyümölcslevekben (ez utóbbi a legrosszabb, mert magas a fruktóz tartalma). Sajnos, ha cukrokat fogyasztunk mindig éhesek maradunk. A szénhidrát is cukorrá alakul a testünkben és rosttá. A mesterséges édesítőszerek használata is kerülendő. Ami elfogadható: Stevia, Eritriol, Xilit. A nyírfacukor nem emeli meg az inzulin szintedet és 0 kal.

4. Égess zsírt korán reggel, reggeli előtt - sétálj 30-50 mp-ig olyan gyorsan, ahogy csak tudsz, majd sétáld le. Felébreszti az emésztést, agyad oxigénhez jut, sok zsírt tudsz elégetni, mert reggeli előtt még csak a saját testzsírodat tudod energiaként felhasználni. És fogyáskor az a cél, hogy minél több saját testzsírt égessünk, nem azt amit a nap során beviszünk.

5. Fogyassz rost dús ételeket, így nem leszel éhes, egyensúlyba hozza a vércukor szintedet, táplálja a jó baktériumokat a bélrendszeredben (bogyós gyümölcsök, magok, diófélék...)

6. Több baktérium található a testünkben, mint sejt! Használj pro-biotikumokat, fokhagymát és rostokat, hogy megállítsd a rossz baktériumok terjedését a testedben.

7.  Ne nassolj! Ha 3 óránként eszel, soha nem tudod elégetni a testeden korábban felhalmozott zsírt. Az előrecsomagolt nasik, ráadásul szénhidrát bombák, amik, mint tudjuk cukorrá alakulnak és azonnal elraktározódnak a testünkben. A nassolástól csak még éhesebbek leszünk.

8. Törekedj mindig a jó minőségű ételek fogyasztására, melyek táplálják a tested minden 4-6 órában (lassan felszívódó szénhidrátok, rost dús összetevők, sok keményítő mentes zöldség, jó zsírok, és sovány fehérjék), így tested hozzá fog férni a már rárakódott zsírréteghez is és azt fogja energiaként elégetni, nem azt, amit épp megettél. Következésképp fogyni fogsz. A saját tested elraktározott zsírrétegeiből nassolj!

9. Optimalizáld az emésztésed: ne kutyafuttában egyél, lassíts le, egyél lassan, végezz te a legkésőbb az étellel, tedd le a villád két falat között és jól rágd meg az ételt. Ha betöltötted a 35-öt, vagy stresszes közegben élsz az emésztő enzimeid valószínűleg alacsonyabb szinten működnek, így puffadás, gyomorégés fordulhat elő. Segít, ha nem iszol étkezések közben.

10. Viszont igyál nagyon sokat napközben, a dehidratáció éhséghez és stresszhez vezet. Ha szomjas vagy, már késő! Figyelj az elegendő vízbevitelre, még lefekvés előtt is igyál!

11. A jó alvás, segíti a fogyást. Ha nem pihened ki magad megfelelően (mindenkinek eltérő az alvásszükséglete), akkor fáradt és nyűgös leszel, ami éhséghez vezet. Nem lesz elég erőd mozogni, több cukrot fogsz fogyasztani, mert a szerotonin szinted leesik, több koffeinre lesz szükséged, ami miatt újra rosszul fogsz aludni és minden kezdődik, előröl...

12. Este, vagy ha stresszes vagy végy egy nyugtató fürdőt, ahelyett, hogy ennél. Ez lenyugtat, jobban alszol majd és elkerülöd a konyhát.