en-HOGY ÁLLJUNK NEKI (HOZZÁ) A FOGYÓKÚRÁNAK?

Egész egyszerűen azért jönnek vissza ránk a nehezen leadott kilók egy diéta után, mert leállunk a diétával és újra ugyanazt esszük, amitől elhíztunk. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy melyek azok az ételek, ami az ő testének a legmegfelelőbb üzemanyag. Ez mindenkinél más, ezért nincs egy olyan diéta, ami mindenkire alkalmazható. Törvényszerűségek* viszont vannak, melyek egyértelmű iránymutatást adnak a mindennapokban. Ezek tudatában, legyél bármilyen diétán és végezz, bármilyen testmozgást, nagyon hamar el tudod érni a vágyott testalkatodat.

De mindenekelőtt, még mielőtt belekezdenél a fogyókúrádba, a legfontosabb, hogy rendet tegyél a fejedben: ne csak a testedre figyelj, hanem a fejedben lévő gondolatokra is! Nagyon fontos, hogy a vágyott eredményre fókuszálj és az a vágy hihető legyen számodra. Mert ha mindig az jár a fejedben, hogy nem ehetsz csokit, sütit és kenyeret, de rettenetesen kívánod őket, meg a túlsúly nálad genetikusan öröklött, és te igazán vékony akarsz lenni, de azért ne várja el tőled senki, hogy egész életedben salátákon élj, akkor összezavarod magad és a félelmeid (igazak, vagy sem) szabotálják majd a fogyás folyamatát. Olyan ez, mintha egyszerre nyomnád a féket és a gázt. Nagyon nem mindegy, mit mondunk magunknak, mert ha folyamatosan arra fókuszálunk, amit nem szabad csinálni, akkor semerre sem jutsz.

Ezért adj magadnak pontos utasításokat, vágyj az eredményre szenvedélyesen, keress új szokásokat és légy állhatatos, próbáld újra és újra és újra. Így tanultunk meg járni, enni, beszélni is kicsi korunkban. Akkor nem zavart, ha nem sikerül elsőre és mosolyogva gyakoroltunk naphosszat. Ugyanezzel a lendülettel kell a gondolatainkat újra tervezni és új szokásokat megtanítani magunkkal, ahelyett, hogy a kanapén elterülve csipszet majszolnánk, akarjunk kimenni sétálni, ahelyett, hogy nassolnánk egy kis kekszet, mert pont ilyenkor szoktunk uzsonnázni, gondolkodjunk el azon, hogy valóban nagyon éhesek vagyunk-e és ez valódi éhségérzet-e?! Alakítsunk ki új rendszereket, új szokásokat: ne akkor együnk, amikor a többiek, ha még nem is vagyunk éhesek, ne dőljünk be a reklámoknak, amik csodás íz élményt ígérnek, akarjunk változni és változtatni, mert a fogyás testi és pszichés változás is egyben. Új alakot és új testképet akarunk kialakítani és megtartani, ami tényleg nagy feladat, de kezdjük most az új gondolkodást, ne azt mondjuk, hogy nagyon nehéz, hanem hogy nagy kihívás és nagy feladat, és készen állunk rá, teljesen felkészültünk, hogy valóra váltsuk, mert van egy remek tervünk, egy hatékony stratégiánk. És így kell ezt folytatni minden gondolatunkkal menet közben...

Súly coachként rengeteg olyan eszköz és technika áll rendelkezésemre, amivel ezeket a negatív beidegződéseket ki tudjuk cserélni és hatékonyan, fáradság és önsanyargatás nélkül segíteni tudlak a fogyásodban. *A súlygyarapodás és súlyvesztés törvényszerűségeinek alap működéséről pedig a Súlytalanság programon keresztül ismerkedhetsz meg.

A gondolatainkat mi határozzuk meg, ezzel együtt az érzéseinket is mindennel kapcsolatban. Csak egy döntés, mit gondolsz: segíted magad, vagy direkt (esetleg tudat alatt) szembeszegülsz a vágyaiddal!?